Сьогодні розпочнуться духовні вправи Папи Франциска та Римської Курії
  • Нед, 09/03/2014 - 14:40

У неділю, 9 березня 2014 р., яка цього року є першою неділею Великого Посту, Папа Франциск опівдні зустрінеться з вірними, щоб помолитися Богородичну молитву, а ввечері, разом зі своїми співробітниками з Римської Курії, від’їде до місцевості Аріччія поблизу Риму, де перебуватиме до п’ятниці.

Як знаємо, час Великого Посту – це час приготування до Пасхи. Роздумуючи над Христовими страстями та смертю, християнин покликаний уподібнюватися до Спасителя, Який умер за нас, бути уважним до спонук Святого Духа, Який перемінює наше життя та вчитися дедалі рішучіше узгоджувати своє життя з Божою волею. Чотиридесятниця – це також нагода перевірити своє серце, звільнити його від пороків та відкритися на Божу любов.

Щоб здійснити ці кроки, людина потребує часу, присвяченого виключно на спілкування з Богом та на призадуму над своїм життям. Щоб допомогти їй у цьому, Церква рекомендує реколекції чи духовні вправи – період інтенсивнішої молитви, роздумування над Божим словом і внутрішньої та зовнішньої тиші.

Попередніми роками на початку Великого Посту такий період застанови й молитви відбувався у Ватикані. Папа Франциск, натомість, постановив, щоб Великопосні реколекції Римської Курії відбувалися поза Ватиканом. Таке рішення прийнято для того, щоб перебування у відокремленому та тихому місці, подалі від місця щоденної праці, сприяло якомога кращому зібранню духа під час звершування духовних вправ. Адже, за словами Святішого Отця, всі мають право 5 днів у році провести у молитві та зосередженні. Однак, перебуваючи у Ватикані, вислухавши проповіді, дехто повертався до виконування своїх обов’язків.

Духовні вправи разом зі своїми найближчими співробітниками Святіший Отець проводитиме в реколекційному домі «Божественного Учителя» Отців Паолінів у містечку Аріччія біля Риму під проводом монсеньора Анджело Де Донатіса із клиру Римської дієцезії, колишнього Духівника Римської Вищої Духовної Семінарії, а сьогодні – душпастиря однієї з парафій у центрі Риму та провідника духовних вправ. Реколекції закінчаться вранці 14 березня.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va