Студентський театр з Великопосною місією вирушить на Чернігівщину
  • Суб, 09/04/2016 - 09:21

З 16-18 квітня 2016 року, студенти Львова, які є учасниками театру САД, що діє при Центрі Студентського Капеланства ЛА УГКЦ та підтримується Фундацією Св. Миколая, представлять Великопосну виставу "Дорога до Єрусалиму" жителям Чернігівщини. Зокрема впродовж вихідних студентська молодь Львова відвідає виправну колонію для неповнолітніх, сиротинці, доми для пристарілих, а також парафії УГКЦ в містах: Чернігів, Ніжин та Прилуки.

Організація поїздки студентського театру САД на північні терени України передбачає:

  • Квитки на потяг: Львів-Київ-Львів
  • Оренда транспорту та витрати на пальне
  • Оплата харчування та проживання учасників театру (16 осіб)

Задля цієї поїздки студентською молоддю та викладачами будуть організовані благодійні виступи молодіжного колективу із виставою "Дорога до Єрусалиму" у капеланських храмах та благодійний ярмарок на яких проводитиметься збір коштів для реалізації поїздки на Чернігівщину.

ЯК ПІДТРИМАТИ ІНІЦІАТИВУ СТУДЕНТІВ?

Хто прагне допомогти може це зробити через "Фундацію святого Миколая", скриньки якої знаходяться у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла (м. Львів, вул. Театральна, 11) та двох студентських храмах: Блаженного священномученика Олексія Зарицького (м. Львів, вул. Лукаша, 3а) і Святого рівноапостольного князя Володимира Великого (м. Львів, вул. Природна, 8а) Львівської Архиєпархії УГКЦ.

"Роблячи добро, ми збираємо скарби в небі. Якщо ти не можеш нагодувати сто людей, тоді нагодуй принаймні одного"  Мати Тереза

Зроби свій внесок у Великопосну мандрівку студентської молоді Львова на північні терени України!

У додатку Фундації слід поставити відмітку біля пункту №5: "Душпастирство для студентів".

Детальніше за тел.: +38 (098) 623 03 66  о. Юрій

Довідка. Студентський театр «САД» діє при Центрі Студентського Капеланства ЛА УГКЦ від жовтня 2014 року. Режисер постановник – Юлія Бондаренко, викладач НУdodatok «Львівська Політехніка». Духівник театру – о. Юрко Остапюк, голова Центру Студентського Капеланства. До театру належать 30 студентів та випускників різних вишів Львова та з різних куточків України.

Впродовж першого року діяльності у репертуарі молодого театру є п'ять вистав: "Андріївські вечорниці", "Різдвяна містерія", "О думи мої, о славо злая" до святкування Шевченківських днів та "І помер, і воскрес" до Воскресіння Христового, «Добрий пастир», яка розповідає про життя Праведного Митрополита Андрея Шептицького , а також для дітей постановки казок: Алана А. Мілна «Вінні-Пух», Антуана де Сент-Екзюпері "Маленький принц" та братів Грімм «Бременські музиканти».

Виставами студентського колективу мали нагоду насолоджуватись: викладачі та студенти вишів Львова, військовослужбовці Львівського гарнізону, діти у сиротинцях, школах-інтернатах Львова та області, а також прихожани Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла (м. Львів, вул. Театральна, 11), студентських храмів: блаж. свщмуч Олексія Зарицького (м. Львів, вул. Лукаша, 3а) та  св. Володимира Великого (м. Львів, вул. Природна, 8а). Із 9 по 14 січня 2015 року студентський театр "САД" відвідував східні та центральні міста України із різдвяною програмою "Від Романа до Йордана". Молодь побувала у Києві, Дніпропетровську, Чернігові, Запоріжжі, Фастові, Ірпіні, Дніпродзерджинську, Ніжин, Прилуки. А із 4 по 11 січня 2016 року відвідали східні міста України із різдвяною місію миру, надії та любові. Молодь побувала у Дніпропетровську, Костянтинівці, Димитрові, Краматорську, Лисичанську, Слов'янську, в яких студенти ставили Різдвяний вертеп і Меланку у військових частинах, бліндажах, блокпостах, госпіталях, сиротинцях, домах пристарілих та парафіях УГКЦ. 

"Хоча ми різні за фахом та навчаємось у різних навчальних закладах, нас єднає спільна мета: змінювати світ довкола нас, змінюючи свої серця та серця тих, хто довкола. Театр стає для нас місцем переосмислення певних суспільних чи особистих проблем. Театр стає нашим способом говоріння про них", - колектив студентського театру "САД" про свою діяльність.

Фундація Святого Миколая – це відділ релігійної місії Центру Військового Капеланства Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ. Головним завданням Фундації є через пропагування особи святого Миколая Чудотворця – великого доброчинця, який щодня у світі потребує добрих рук для продовження своєї місії, підтримувати проекти, які пов’язані із душпастирством (капеланським служінням) серед дітей-сиріт, військовослужбовців, студентів та в’язнів.