Текст екологічної енцикліки Папи Франциска готовий
  • Втр, 31/03/2015 - 22:26

Після інтенсивної роботи минулого тижня енцикліка Папи Франциска про захист навколишнього середовища готова. Папа скасував усі офіційні зустрічі для уточнення остаточного варіанту документа.

Над енциклікою, присвяченою захисту навколишнього середовища, Папа працював протягом року. Текст повинен бути коротшим, ніж Апостольська проповідь "Evangelii Gaudium", яка була випущена в листопаді 2013 року. Тепер, енцикліка була передана перекладачам та на початку літа, ймовірно, в червні або липні, буде оголошена в перекладі з найбільш уживаних мов, пише gosc.pl.

Над енциклікою, присвяченою захисту навколишнього середовища, Папа працював протягом року. У багатьох критичних заявах про знищення природи людиною Франциск сказав: «...Одержима істота і робить вигляд господаря природи, сестри землі. Окрім класичного захисту навколишнього середовища йдеться і про екологію людини. Треба берегти людину від самознищення. Коли нищимо творіння, воно нищить нас самих. Ніколи про це не забувайте!".

В роботі над документом Папі Римському допомагає великий колектив експертів з усіх континентів.

Дата публікації енцикліки перед канікулами не випадково. Франциск має намір оголосити її на Конференції ООН зі зміни клімату, яка відбудеться 30 листопада - 11 грудня цього року.