У Камеруні відбувся симпозіум про загрозу вірусу Еболи і брак демократії в країнах Африки
  • Чтв, 23/10/2014 - 15:12

Потребу проведення вільних виборів і подальших демократичних змін підкреслили учасники щорічного симпозіуму конференції єпископів Африки і Мадагаскару SCEAM. Симпозіум відбувався від 15 до 18 жовтня в Дуалі, Камерун. В комуніке єпископи серед іншого підкреслили серйозність проблем, які спричинив вірус Еболи в Африці.

Ця лихоманка сіє спустошення в кількох африканських країнах, що стало причиною пошуків боротьби з цим вірусом. Учасники симпозіуму звернули увагу, що треба активізувати спільні соціальні заходи під час кризи, викликаної епідемією. Акцент слід поставити в першу чергу на профілактику і боротьбу. «Закриття кордону не варіант», – підкреслюють учасники зустрічі у Камеруні.

Єпископи з усієї Африки звернулися до політиків з закликом «привести країни до демократії та розвитку», – йдеться у повідомленні. Вони підкреслили, що неповага до демократичних змін і недотримання Конституції є в багатьох африканських країнах причиною напруженості і соціальних заворушень. Зміни в цій галузі мають важливе значення для забезпечення сталого розвитку країн цієї частини світу. Тому учасники симпозіуму вимагають особливої уваги до виборчих процедур, щоб голосування було прозорим і демократичним.

Після закінчення симпозіуму африканських єпископів, єпископ Фрідолін Амбонго Бесунгу нагадав, що політиків не варто залишати наодинці з політикою. «Католицька Церква завжди мала пророчу роль. Коли є загроза на горизонті, роллю пророка є довести цю загрозу до уваги і підняти тривогу. І це те, що ми робимо», – сказав голова комісії Справедливість і мир Демократичної Республіки Конго.