У Колумбії найбільше довіряють Католицькій Церкві
  • Чтв, 10/03/2016 - 12:33

Католицька церква в Колумбії є найвпливовішою установою. Нараховує до 68 відсотків населення цієї країни. Дослідження на цю тему провела тамтешня філія Інституту Геллапа.

Велике задоволення від такого результату висловив коментуючи дослідження генеральний секретар колумбійського єпископату. Отець Хосе Даніель Фалья Роблес підкреслив, однак, що Церква не є для того, щоб шукати визнання. "Наше завдання-це безкорислива діяльність. Ми присутні там, де є жебраки, біженці, або відкинуті", - додав священик.

Дослідження також показує, що колумбійці від декількох місяців і більш скептично ставилися до плодів триваючих переговорів між урядом і бойовиками Революційних Збройних Сил Колумбії, FARC.

Бо все менше і менше шансів, що вдасться підписати вироблені домовленості у призначений раніше термін, тобто 23 березня.

Тим не менше, переважна більшість жителів країни виступає за якнайшвидше його вирішення і остаточне припинення роками триваючого конфлікту. Варто додати, що в переговорах, що ведуться роками, зокрема, на Кубі, намагається допомогти також Церква.