У Пакистані видали Катехизм мовою урду
  • Срд, 09/03/2016 - 16:17

«Після тринадцятирічної напруженої праці Катехизм Католицької Церкви переклали мовою урду, переклад затвердив Святий Престіл, а опублікували в Пакистані, – сказав о. Роберт Мак Куллоч, який упродовж 34 років працював у цій азіатській країні. – Ми раді, що це відбулося в Ювілейному році».

Місіонер зі Згромадження св. Колумбана перекладав Катехизм разом з Еммануелем Нено, світським секретарем комісії єпископату Пакистану у справах катехизації. Як він наголошує, це була дуже копітка робота, тому що вони не хотіли використовувати термінів, що походять з латинської чи інших європейських мов: «Ми створили нові слова мовою урду, наприклад, щоб перекласти поняття перевтілення».

Архиєпископ Себастьян Шоу з Лахуру наголошує, що Катехизм буде поштовхом до відновлення катехизації в Пакистані, «знаряддям, яке допоможе рости до святості, а у Святому році це є справжнім ділом милосердя для католицької спільноти в нашій країні». Він допоможе не тільки в душпастирстві, але і в міжрелігійному діалозі, тому що багато мусульманських лідерів викорисають його, щоб довідатися більше про християнство і вчення Католицької Церкви.

Видання профінансувала Конференція Єпископату Італії та організація «Допомога Церкві в потребі».