Українська церковна громада м. Прато урочисто відзначала Храмове свято Покрови Пресвятої Богородиці
  • Срд, 15/10/2014 - 10:17

У неділю, 12 жовтня 2014 року, українська церковна громада м. Прато урочисто відзначала Храмове свято Покрови Пресвятої Богородиці. У цей празничний день було відслужено Божественну Літургію, яку очолив о. Сергій Паламарчук, духовний координатор спільнот молитовного руху «Матері в молитві» в Італії. У Літургії співслужили йому о. Володимир Волошин, капелан громади м. Прато, та Монсенйор Сантіно Бруненні, Єпископський вікарій у справах іммігрантів у Дієцезії Прато.

Великим духовним піднесенням для усієї громади було вшанування мощей Блаженної Йосафати Гордашевської. Ці мощі привезли до Прато Сестри Служебниці з їхнього Генерального дому, що у Римі. З чистим серцем і душею кожен міг прикластися до мощей, просячи у Блаженної Йосафати виблагати у Бога для себе, рідних і знайомих обильних Господніх ласк. Цікавою була презентація с. Меланії Сидорик, ССНДМ, про подвижницьке життя Блаженної Йосафати та її служіння у перших монаших згромадженнях сестер Служебниць в Україні та поза її межами.

Після Літургії, українська громада і гості зібралися у парафіяльному залі на спільну трапезу. Смакуючи українські страви, присутні співали народні та патріотичні пісні, якими пом’янули козаків, січових стрільців та відважних воїнів УПА. Празничний обід завершився виставою за твором Т. Шевченка «Наймичка», яку з нагоди 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря приготували молодь та дорослі української громади м. Прато. о.Володимир Волошин разом з громадою сердечно вдячні італійським гостям та українським гостям з Риму, а також вірним сусідньої української громади м. Флоренція, що прибули на празничне торжество і розділили радість незабутньої події.

Галина Гунчак, провідник молитовної

Спільноти «Матері в молитві» м. Прато