В Єгипті збільшилася кількість навернень з ісламу в християнство
  • Суб, 09/08/2014 - 17:31

В Єгипті збільшилася кількість навернень з ісламу в християнство, говориться в повідомленні на сайті Латинського патріарха Єрусалиму.

Положення коптів-християн в Єгипті покращилося після відсторонення від влади «Братів-мусульман» в 2013 році, і кількість навернень з ісламу в християнство збільшилась, йдеться в повідомленні, яке з'явилося на сайті Латинського патріарха Єрусалима, передає 8 серпня CWN.

«Організації близькі до християн Сходу і самі копти говорять про збільшення навернень до християнства, - стверджується в повідомленні. - Про це складно робити висновки, так як навернені можуть зіткнутися з судовими переслідуваннями чи бути вбитими, якщо про їх навернення стане широко відомо».

«Нас гнобить не політична влада, а саме родичі, - заявив один з новонавернених. - Якщо мусульманин навернувся в іншу релігію, то його сім'я і друзі можуть побити його або навіть убити, тому що це вважають зрадою»

Членами Коптської (дохалкідонської) Церкви є понад 9 млн осіб. До Коптської католицької Церкви належать близько 162 тис. жителів Єгипту.