Ватикан: 3млн. євро для боротьби з вірусом Ебола
  • Птн, 09/01/2015 - 15:56

Апостольська Столиця фінансово підтримує боротьбу з епідемією. Гроші надійдуть до Гвінеї, Сьєрра-Леоне та Ліберії

Апостольська Столиця надала 3 млн. євро для боротьби з вірусом Ебола в Західній Африці. Кошти надійдуть до трьох країн, які найбільше постраждали від епідемії: Гвінеї, Ліберії та Сьєрра-Леоне. Цю допомогу потребуючі отримають за посередництвом церковних медичних центрів, а також через місцеві парафії. У той же час, Папська Рада «Справедливість і мир», яка розробила спеціальний документ, де зазначаються основні напрямки боротьби з вірусом, закликає державні установи та громадські організації, а також всіх людей доброї волі, надати підтримку для реалізації відповідних проектів.

Кошти, надані Ватиканом, в першу чергу будуть скеровані на забезпечення відповідними ліками закладів перебування хворих, а також для транспортування хворих до притулків та лікарень, які готові боротися вірусом. Також буде реалізований проект, який має на меті запобігти подальшому поширенню вірусу Ебола. Фінансова допомога Ватикану також буде використана для утримання хворих, які перебувають на карантині, та постійно зростаючого числа дітей, які втратили батьків через вірус Ебола.

Папська Рада «Справедливість і мир» нагадує, що в боротьбі з епідемією бере участь багато різноманітних католицьких благодійних установ та організацій, які в сукупності формують суттєву мережу по боротьбі з вірусом. Їх ефективність, зокрема, базується на роботі через осередки місцевих спільнот, які краще знають потреби місцевого населення. Церква надає підтримку усім без винятку потребуючим, незалежно від їх віровизнання, що є виразом присутності серед них Христа. В той же час, Папська Рада закликає ще більше активізувати свої зусилля для ефективної боротьби з епідемією, яка вже забрала занадто багато життів.