Глава американського єпископату закликав і заохотив католиків і надалі підтримувати та зміцнювати подружжя «з вірою, надією і любов’ю»
  • Нед, 28/06/2015 - 01:35

В п’ятницю Верховний Суд США постановив, що особи однієї статі мають право укладати подружні союзи на території усієї країни. Глава Конференції католицьких єпископів США, Архиєпископ Джозеф Куртц сказав, що це «трагічна помилка, яка шкодить спільному добру і найбільш вразливим особам серед нас».

Верховний Суд Сполучених Штатів прийняв рішення 5 голосами «за», при 4 «проти». Тепер жоден із штатів не може заборонити особам однієї статі вступати в подружні зв’язки. Раніше такого типу зв’язки були дозволені в 36 штатах і в окрузі Колумбія.

«Незалежно від того, що невелика більшість Верховного Суду може ухвалити в цей період історії, суть людської особи і подружжя залишаються незмінною», – йдеться у заяві Архиєпископа  Куртца. Він зазначив, що тепер Верховний Суд зробив таку ж помилку, як і 40 років тому у справі Роу проти Вейда (що призвела до легалізації абортів у цій країні).

Владика нагадав, що «єдине значення подружжя як зв’язку одного чоловіка і однієї жінки є вписане в наші жіночі і чоловічі тіла». Він наголосив, що оборона цього значення є «вирішальним виміром ‘цілісної екології’, підтримувати яку нас закликав Папа Франциск».

Глава американського єпископату закликав і заохотив католиків і надалі підтримувати та зміцнювати подружжя «з вірою, надією і любов’ю», а також усіх людей доброї волі, щоб приєднувались «до нас в проголошенні добра, істини і краси подружжя так, як його розуміли впродовж тисячоліть».

Натомість президент Барак Обама назвав рішення Верховного Суду «великим кроком в нашій ході до рівності». Пари геїв і лесбіянок «тепер мають право одружуватись так само, як і всі інші», – написав він в Твіттері. Верховний Суд Сполучених Штатів прийняв рішення 5 голосами «за», при 4 «проти». Тепер жоден із штатів не може заборонити особам однієї статі вступати в подружні зв’язки. Раніше такого типу зв’язки були дозволені в 36 штатах і в окрузі Колумбія.