Відбулась зустріч представників Святого Престолу та В'єтнаму
  • Птн, 12/09/2014 - 14:31

10-11 вересня 2014 р.  в Ханої відбулася чергова, п'ята робоча зустріч між представниками Святого Престолу і В'єтнаму. Делегація Святого Престолу оцінила підтримку, надану на всіх рівнях компетентним органам Католицької Церкви у В'єтнамі у виконанні її місії, йдеться у повідомленні, опублікованому за підсумками зустрічі.
Крім того, були відзначені зміни в релігійній політиці держави, затверджені в конституційних поправках 2013 р. В'єтнамська держава спростила візити в країну Папського представника, Архиєпископа Леопольда Жиреллі, наголошується в документі.

Апостольська Столиця, зі свого боку, знову підтвердила готовність сприяти встановленню дипломатичних відносин з В'єтнамом, і разом з місцевою Церквою бажає сприяти активному розвитку сфер охорони здоров'я, освіти, благодійності. В'єтнамська сторона висловилася на користь захисту релігійної свободи громадян та підтримки діяльності Католицької Церкви в соціально-економічному розвитку країни.

Відзначається також, що Папа Франциск з цікавістю спостерігає за розвитком відносин між Святим Престолом і В'єтнамом та закликає місцевих католиків надалі сприяти найвищим цілям держави. Сторони домовилися продовжувати діалог та контакти, створюючи, з часом, сприятливі умови для місії Папського представника.

Наступна, шоста зустріч представників Апостольської Столиці та В'єтнаму відбудеться у Ватикані. Час її проведення буде встановлений через дипломатичні канали.