Відкриття Святих воріт у в'язниці Пальяно
  • Срд, 13/01/2016 - 16:00

У в'язниці міста Пальяно, в італійській провінції Фрозіноне, почалися святкування Ювілейного року Милосердя. Ув'язнені пройшли через Святі двері тюремної каплиці, посвяченій Пресвятій Діві Марії.

Під час богослужіння до в'язнів звернувся о. Бартоло Кальдероне, ректор семінарії Місіонерів Дорогоцінної Крові:

«Свобода всередині нас, - підкреслив священик. - Давайте відкриємо наші серця і будемо просити про прощення. Доторкніться до цих дверей так само, як і Господь сьогодні торкається наших сердець і сердець ваших сімей, які зараз не можуть бути поруч з вами».

У тому, що справжнє звільнення досягається шляхом навернення до Бога і радикальної зміни духу і всього життя, переконана директор виправного закладу пані Надя Черзозімо:

«Дуже важливо, щоб в'язниці скористалися можливістю, яку Святіший Отець надав нам у цьому Ювілейному році, присвяченому милосердю. Людина може змінитися, - зазначила директор в'язниці, - ми ж повинні зробити все можливе для того, щоб відкрити серця також і наших ув'язнених. Потрібно допомогти їм дивитися на інших так, як їх бачить Бог, Який з милосердям дивиться на те, що вони зробили. Найголовніше - допомогти їм віднайти свободу, свободу серця і любові, допомогти їм стати ресурсом для суспільства».