Відомий російський дисидент вважає, що росіяни взяли від православ’я лише форму, але не суть
  • Птн, 05/09/2014 - 16:14

Відомий російський письменник і дисидент Владімір Буковскій вважає, що росіяни взяли від православ’я тільки зовнішню форму, але не суть християнства.  «У нас в Росії складне ставлення до релігії. Ще Достоєвський в «Щоденнику письменника» метикує: «Ось, говорять, що росіяни – народ-богоносець. Це правда – вони люди релігійні. Вони, перш ніж зарубати тебе сокирою, обов’язково перехрестяться». Це – діагноз Достоєвського, який перейшов через каторгу. Він добре знав про що писав. Все, що вони взяли від православ’я – перехреститися перед тим, як зарубати тебе сокирою» - поставив діагноз православ’ю Московського патріархату Буковскій у своєму інтерв’ю інтернет-виданню «Укрінформ».

Письменник також вважає, що насправді російська еліта використовує релігію для своїх політичних цілей. «В церкву ходить навіть Путін. Як тільки закінчився комунізм – стали православними. Путін розповідав Бушу-молодшому, що він все життя носить хрестик, який йому подарувала мама. Ах, як зворушливо і спеціально на релігійного Буша-молодшого розраховано. І що він на пляж з хрестиком ходив і на засідання партійного осередку? Бреше він. Православними стали в один момент. Рухнув комунізм і раптом вияснилось, що всі в душі вони були православними. Але це не заважало їм чинити злочини проти свого народу, вбивати людей мільйонами».

Російський дисидент також вважає, що нема жодної релігійної війни між українцями і росіянами: «Ніякої війни православних з вами нема. Війну проти вас ведуть покидьки і дегенерати, які заплутались у власних міфах» - вважає Буковскій.