Військовослужбовців ВМС ЗС України і членів їхніх сімей виведених із окупованого Криму із святом Великодня привітали священики і місцеві мешканці Одеси
  • Срд, 23/04/2014 - 11:59

Військовослужбовців Військово-Морських Сил Збройних Сил України і членів їхніх сімей, що тимчасово проживають в одеському санаторії «Куяльник» зі святом Великодня привітали священики і місцеві мешканці.

- Цьогорічний Великдень для Вас є дуже особливим. Ми хочемо від імені Церкви і від усіх громадян України подякувати морякам українського флоту, за те що ви вистояли, що ви такі мужні, і в цей, важкий час випробування змогли віднайти в собі силу і витривалість, - звернувся до усіх присутніх екзарх Одеський і адміністратор Кримський Української греко-католицької церкви владика Михаїл Бубній.

Спільно з військовим капеланом ВМС ЗС України отцем Олександром Смеречинським Владика Михаїл Бубній безпосередньо в холі санаторія провели божественну службу та освятили пасхальні страви.

Паралельно, в цей же час до військових моряків прибули місцеві жителі-ентузіасти, які вирішили допомогти передислокованим військовослужбовцям організувати свято для їхніх дітей.

- Насамперед, ми хотіли влаштувати свято дітям військовослужбовців, адже їхні батьки зараз не мають такої змоги. Тому ми вирішили спекти пасок більше, ніж зазвичай, і привезти їх військовослужбовцям і членам їхніх сімей. Для них ми привезли паски, крашанки, святкові кекси, соки, печиво та солодощі, - розповіла ентузіаст Карина.

Дівчина, яка приїхала у санаторій «Куяльник» разом із членами своєї родини та подругами розповіла, що сама ідея належить чоловіку її сестри Роману.

- А ми, так би мовити, група ентузіастів, вирішили втілити її в життя,  у соціальних мережах оголосили про таку акцію, зателефонували своїм знайомим і друзям, відгукнулися усі. За два дні зібрали, що змогли, - додала вона.

Джерело: www.mil.gov.ua