Завершилася місія Папського посланця кардинала Дзуппі в Москві
  • Птн, 30/06/2023 - 16:30

У комюніке Святого Престолу зазначається, що результати будуть передані Папі з огляду на подальші кроки, які слід зробити як на гуманітарному рівні, так і в пошуках шляхів до миру.

Ватиканська прес-служба поширила комюніке Святого Престолу, в якому підсумовує триденний візит до Москви Папського посланця кардинала Маттео Дзуппі, який від 28 до 30 червня перебував у російській столиці з метою «визначити гуманітарні ініціативи, які можуть відкрити шляхи для досягнення миру».

У повідомленні зазначається, що протягом трьох днів кардинал «зустрівся з Юрієм Ушаковим, помічником Президента Російської Федерації з питань зовнішньої політики, та пані Марією Львовою-Бєловою, Уповноваженою при Президентові Російської Федерації з прав дитини. Під час переговорів було підкреслено гуманітарний аспект ініціативи, а також необхідність досягнення бажаного миру».

«Під час короткого візиту до храму святого Миколая в Толмачах, що в Третьяковській галереї, Його Еміненція зупинився в молитві перед іконою Володимирської Божої Матері, Якій він ввірив свою місію», – читаємо в повідомленні для преси, яке теж згадує про «плідну зустріч» з Предстоятелем РПЦ патріархом Кірілом, якому кардинал Дзуппі «передав вітання від Святішого Отця і з яким також обговорив гуманітарні ініціативи, що можуть сприяти мирному вирішенню».

Папський посланець «зустрівся з єпископами Конференції католицьких єпископів Росії, разом з якими, з великою групою священиків і в присутності послів та представників Міністерства закордонних справ, очолив урочисте богослужіння в катедральному соборі Архидієцезії Божої Матері в Москві». «Це була нагода передати католицькій спільноті близькість, пам'ять і молитви Святішого Отця», – зазначається в комюніке, яке завершується словами про те, що «результати візиту будуть доведені до відома Святішого Отця з огляду на подальші кроки, які слід зробити як на гуманітарному рівні, так і в пошуках шляхів до миру».