«Здобудемо вас в Римі, поламаємо ваші хрести»
  • Втр, 21/10/2014 - 02:06

Прес-орган терористів «Ісламської Держави» у останньому номері атакував Ватикан. На обкладинці вже четвертого номера видання «Dabiq» - пропагандного журналу і плацдарму для рекрутації нових бойовиків – розмішено фотомонтаж з площі св.Петра у Римі, де на обеліску розвівається прапор Ісламської Держави.

У вступній статті під назвою «Невдалий хрестовий похід» речник Ісламської Держави Абу Махамед аль-Аднані назвав ініціативу західних держав проти бойовиків його угрупування «останнім хрестовим походом». Він запевнив, що ініціатива зазнає невдачі, «ви будете побиті і повалені, як у багатьох ваших попередніх кампаніях, тільки тепер на кінець ми влаштуємо на вас полювання».

Автор пише далі: «Ми здобудемо вас в Римі, поламаємо ваші хрести і – якщо дозволить Аллах, Найвищий, поневолимо ваших жінок». А якщо бойовики Ісламської Держави самі не досягнуть цієї цілі, що це зроблять «наші діти і їх діти, і пошлють ваших поневолених синів на торг невільників» - попередив речник.

Даний часопис виходить у електронній і паперовій версії починаючи з липня цього року. Назва журналу натякає на місто у північній Сирії, де, за однією з ісламських легенд, станеться остаточний апокаліпсис. Щомісячник виходить у багатьох мовних версіях, дуже старанно видається у друкованому форматі біля 30 сторінок.

Теми видання, як зазначає редакція - tawhid (єдність), manhadż (пошук правди), hidżra (міграція), dżihad (свята війна) i dżama’ah (спільнота). Кожен номер має ведучу тему: 1. Повернення халіфату, 2.Потоп (заклик до мусульман якнайшвидше підтримати новостворене і оборона його по цілому світі), 3. Заклик до міграції (заклик до мешканців Сирії та Іраку приєднатись до Ісламської Держави) ну і 4. Невдалий хрестовий похід.