Звернення до вірних Львівської Архиєпархії та всіх людей доброї волі
  • Втр, 17/03/2015 - 12:51

Дорогі у Христі браття та сестри, звертаюся до Вас у справі віддання шани Слузі Божому Митрополиту Андрею Шептицькому.

Усім добре відомим є життя та діяльність цього великого мужа української землі. Сьогодні звертаю Вашу увагу на одну із найважливіших рис нашого Митрополита - любов до кожної особи. Властиво він, незважаючи на різні життєві труднощі - вигнання, переслідування, війни залишився вірним Богові та людям. Він високо цінив життя та дбав про добробут теперішнього та прийдешніх поколінь. Митрополит Андрей передав нам багату спадщину: Національний музей у Львові, Монастирі, Музей русалки дністрової, Школи та багато іншого.
 
Задля збереження пам'яті, пошанування велетня нашого народу та популяризації його особи і вчення, яким надалі просвічує український народ, потрібним є встановити пам'ятник Слузі Божому Митрополиту Андрею Шептицькому у Львові. Впродовж останніх років було скликано організаційний комітет по встановленню такого пам'ятника. Сьогодні вже завершилися конкурси на кращий пам'ятник, який планується встановити на площі перед Архикатедральним Собором святого Юра.
 
Плин часу наближає нас до знаменної дати — 150-ліття від дня народження і 70-ліття від моменту, коли перестало битися Велике Серце українського Мойсея в 1944 році. Митрополит Андрей залишив нам велику спадщину, як наукову так і матеріальну, за яку маємо бути щиро вдячні.
 
Звертаюся до всіх людей доброї волі із проханням про фінансову підтримку у спорудженні пам'ятника Слузі Божому Митрополиту Андрею Шептицькому, як знак вдячності українського народу своєму синові та духовному батькові.
 
З молитвою та Архиєрейським Благословенням,
 
+ ІГОР
 
Архиєпископ і Митрополит Львівський

 
Львів, 16 лютого 2015 року Божого