5 нігерійців стали мучениками одразу після Євхаристії
  • Втр, 29/07/2014 - 16:08

Вибух у нігерійській церкві забрав життя 5 осіб і покалічив вісьмох. Ісламісти в Нігерії у неділю кинули вибуховий пакет в натовп людей, які виходили з Літургії у церкві св.Карла міста Кано.

Хоча відповідальність за теракт наразі на себе не взяло жодне угрупування, поліція припускає причетність ісламських фундаменталістів з угрупування Боко Харам, які в останні тижні особливо активізували свою криваву діяльність. Вибух відбувся у християнській дільниці міста, яке є столицею штату Кано.

Крім того, поліції вдалось нейтралізувати ще один замах. Підозріла жінка намагалась увійти до приміщення університету, її затримали і чекали на прибуття жінок-поліцейських, які змогли б здійснити обшук. За той час затримана активізувала вибуховий пакет, який ховала під хіджабом. Троє полісменів важко поранені. Через напругу у штаті місцевий імам відмінив всі урочистості, пов’язані із закінченням Рамадану.

Серія атак ісламістів відбулась також на кордоні з Камеруном. Загинуло 15 осіб. Бунтівники Боко Харам викрали дружину віце-прем’єра Камеруну. Місцевий уряд вислав на кордон з Нігерією додаткові військові підрозділи, які обстріляли територію перебування угрупування з артилерійської зброї.