Папа Римський

  • Субота, Травень 4, 2024 - 16:44
    Зустрічаючись із керівниками Міжнародного руху для християнських подружніх пар «Équipes Notre-Dame», Святіший Отець наголосив на важливості підтримки та катехизації для подруж, закликаючи до свідчення дітям любові між батьками.

    У суботу, 4 травня 2024 р. Папа Франциск прийняв на аудієнції керівників Міжнародного руху для християнських подружніх пар «Équipes Notre-Dame». У своєму слові Святіший Отець зазначив, що у цю мінливу епоху християнській сім'ї загрожують небезпеки й спокуси у багатьох сферах, вказуючи у цьому контексті на цінність такого руху для Церкви.

  • Субота, Травень 4, 2024 - 16:43
    Приймаючи на аудієнції у Ватикані паломників з Амстердама, Папа Франциск підкреслив їхні зусилля для підтримки соціальних ініціатив та побажав радісно свідчити про віру і конкретну любов до ближнього.
  • Субота, Травень 4, 2024 - 16:42
    Зустріччю з душпастирями з центрального округу Римської дієцезії Єпископ Риму Папа Франциск завершив цикл зустрічей на парафіях, започаткованих у листопаді минулого року.
  • Субота, Травень 4, 2024 - 16:39
    Зустрічаючись із учасниками конференції «Відшкодування непоправного», організованої з нагоди Ювілею на честь Пресвятого Серця Ісусового, Святіший Отець наголосив на християнському значенні відшкодування за вчинену кривду, вказуючи на два вимогливі наставлення у цьому процесі.
  • Субота, Травень 4, 2024 - 16:37
    Зустрічаючись із мережею навчальних інституцій, що займаються професійною освітою та перепідготовкою молоді, Папа Франциск поділився думками про загрози, які випливають із освітнього занепаду та ролі праці в утвердженні гідності людини.
  • Субота, Травень 4, 2024 - 16:23
    Під час візиту, що відбувся у контексті присяги новобранців Папської Швейцарської Гвардії, обговорили також деякі питання міжнародного характеру, зокрема, війни в Україні, Палестині та Ізраїлі, наголошуючи на необхідності пошуків дипломатичного вирішення, що приведе до припинення бойових дій.
  • П'ятниця, Травень 3, 2024 - 12:16
    В інтерв’ю для часопису італійської залізничної компанії, яка є партнером в організації його зустрічей з дітьми, Папа Франциск поділився думками про те, чого можемо вчитися завдяки контактові з наймолодшими та вказав на нагальну потребу змінювати стилі життя, щоб зберегти наш спільний дім для майбутніх поколінь.
  • П'ятниця, Травень 3, 2024 - 12:12
    У посланні до парохів Святіший Отець закликає парафіяльних священників плекати залучення всі членів церковної громади у звіщенні Євангелія, відкриваючи багатство скарбів для євангелізації.

    У четвер, 2 травня 2024 р. Папа Франциск зустрівся з учасниками Міжнародної зустрічі «Парафіяльні священники для Синоду». Подію, яка тривала від 29 квітня по 2 травня неподалік Риму, організував Генеральний секретаріат Синоду та Дикастерія у справах духовенства щоб почути досвід священників у місцевих Церквах. З нагоди цієї зустрічі Святіший Отець написав листа до парохів.

  • Четвер, Травень 2, 2024 - 14:40
    Зустрічаючись із Примасами англіканських спільнот, Святіший Отець наголосив на тій християнській спадщині, яка об’єднує всіх християн, заохочуючи до зусиль у напрямку єдності.

    У четвер, 2 травня 2024 р., Папа Франциск прийняв на аудієнції Примасів англіканських спільнот з різних частин світу на чолі з главою Англіканської співдружності Церков архиєпископом Кентерберійським Джастіном Уелбі. У своєму слові Святіший Отець нагадав про спільні екуменічні ініціативи, закликаючи бути провісниками надії.

  • Середа, Травень 1, 2024 - 14:54
    Зробивши попереднього разу загальний вступ про богословські чесноти, Папа Франциск присвятив зустріч з паломниками в першу середу травня роздумам про віру, зосередившись на прикладі праотця Авраама, пророка Мойсея та Пресвятої Богородиці. Він наголосив, що християнин – це не той, хто приймає певну культуру, а той, хто приймає зв’язок із Богом.
  • Середа, Травень 1, 2024 - 14:53

    Завершуючи зустріч з паломниками, яка на початку травня відбулася в залі Павла VI у Ватикані, Папа Франциск звернувся із закликами до молитви за народи, як страждають від війни, двічі згадавши про Україну.

  • Вівторок, Квітень 30, 2024 - 18:41

    Підтримці в зростанні та формуванні людей, які ступили на шлях приготування до священничого чи богопосвяченого життя, присвячений молитовний намір, який Папа Франциск пропонує членам Всесвітньої мережі Папи на травень.

  • Понеділок, Квітень 29, 2024 - 16:14

    Папа Франциск написав передмову до книги «Спілкування в Святому Дусі – мистецтво розпізнавання та практика синодальності». У виданні, присвяченому темі спілкування в Святому Дусі він зазначає, що синодальна подорож, яку розпочала Церква, є особистим, спільнотним і церковним духовним досвідом.

  • Понеділок, Квітень 29, 2024 - 16:12
    Зустріч з духовенством, богопосвяченими особами, дітьми та підлітками, участь у заході «Арена миру 2024», обід у в’язниці та Свята Меса на міському стадіоні: такими будуть основні моменти візиту, який Папа Франциск здійснить напередодні П’ятидесятниці.
  • Понеділок, Квітень 29, 2024 - 16:11
    Приймаючи разом учасників генеральних капітул Згромадження синів милосердної любові та Згромадження братів святого Гавриїла, Папа Франциск поділився думками про капітулу як про момент благодаті та синодальності, щоб актуалізувати в сучасних обставинах харизму засновників.
  • Понеділок, Квітень 29, 2024 - 10:47

    У проповіді з нагоди 10-ліття від проголошення святим Папи Івана Павла ІІ, кардинал Комастрі наголосив на зусиллях Папи Войтили в утвердженні гідності людського життя, його любові до молоді та марійській набожності.

     

  • Понеділок, Квітень 29, 2024 - 10:34

    Перебуваючи з душпастирським візитом у Венеції, також і з цього міста Папа Франциск скерував думку до стражденної України та інших частин світу й народів, які страждають від війн і насильства.

  • Понеділок, Квітень 29, 2024 - 10:25

    Проповідуючи під час Святої Меси у Венеції, Папа Франциск наголосив на тому, що християни, черпаючи життєдайні соки із єдності з Христом, покликані приносити плоди Божої любові, радості та надії.

     

  • Субота, Квітень 27, 2024 - 13:26

    Десять років тому під час Святої Меси, яку Папа Франциск очолив на площі Святого Петра, відбулася канонізація Івана ХХІІІ та Івана Павла ІІ. Живучи в історичні часи великих потрясінь, ці два святі Папи стали свідками надії та радості, які приносить зустріч з Ісусом, що супроводжується повним самозреченням у служінні Божому людові.

     

  • Субота, Квітень 27, 2024 - 13:23

    Про це оголосила Глава Уряду Італії, країни, що прийматиме саміт у червні цього року.

     

Сторінки