Англіканська церква засуджує антихристиянську політику кінотеатрів
  • Чтв, 10/12/2015 - 16:11

Англіканська церква звинуватила кінотеатри у подвійних стандартах, оскільки вони перед показом фільмів демонстрували 7-и хвилині анімації про індуїзм, у той же ж час відмовляючись демострувати рекламні ролики про молитву «Отче наш».

Кінотеатри Odeon, Cineworld та Vue прокручували анімаційний фільм «Команда Санджея» перед кожним показом «Добрий Динозавр». У цьому ролику зображені індуїстські божества, що в якості супергероїв захищають хлопчика, спонукані до цього молитвою.

Проте минулого місяця, агентство, яке обробляє реклами для кінотеатрів відмовилося від 60-секундного ролика про «Отче наш», яку читають або співають різні люди, стверджуючи, що цим можна «образити аудиторію». Вони виправдовувалися політикою реклами, яка забороняє рекламувати «будь-яку релігію чи віру».

Таке рішення викликало сильну критику з боку політичних і релігійних лідерів, таких як прем’єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона, англіканського архиєпископа Кентерберійського, Стівена Фрайя та Бориса Джонсона.

Англіканська церква заявила, що рішення дозволити індуїстську анімацію, але заборонити Молитву Господню демонструє непослідовність кінотеатрів.

Прес-секретар англіканської церкви Арун Арора для заявив «The Times»: «Я не бачив цього фільму, але оскільки виріс на хінді фільмах та виховувався на Боллівуді, то не маю нічого проти Команди Санджея і, звичайно, не заперечую показу цього мультиплікаційного фільму у кінотеатрах.  Однак той факт, що вони говорять одне, а роблять інше, демонструє непослідовність їхніх слів. Кожен фільм і реклама передає певне повідомлення і в даному випадку це пропаганда індуїзму... Усі ми просимо, щоб нас почули і сподіваємося, що кінотеатри  змінять свою думку і покажуть фільм justpray.uk.».

За матеріалами The Telegraph