Архієпископ Петро Мальчук: Дорожчою за Пресвяту Кров є лише людська гідність
  • Пон, 31/03/2014 - 15:04

На майдані Незалежності відбулося Молитовне віче до 40 дня з трагічний подій 18-20 лютого у столиці. Молебень відбувся за участі різних Церков України. Римсько-Католицьку Церкву представляв архієпископ Петро Мальчук і отець Віталій Безшкурий.

Від самого початку Майдану представники різних християнських конфесій об’єдналися у спільній молитві. 30 березня відбулося традиційне Молитовне віче. Владики і священнослужителі молилися за жертви суточок у столиці, а особливо за тих, які постраждали 18-20 лютого. З того часу минуло 40 днів.

Римсько-Католицьку Церкву на зустрічі представляв ординарій Київсько-Житомирської дієцезії, архієпископ Петро Мальчук і канцлер Курії цієї ж дієцезії, настоятель парафії св. Олександра -  о. Віталій Безшкурий.

Спочатку владики промовляли до зібраних на майдані Незалежності, а потім відбулась молитва.

У своїй промові архієпископ Петро наголосив на тому, що Церква повинна молитися за своїх померлих. «Ми сьогодні зібралися тут, щоб помолитися за Небесну сотню у 40-ий день, - сказав архієпископ. - Християнська Церква молиться за своїх синів і дочок, котрі віддали своє життя за свободу». Він зазначив, що у Великий піст Святе Письмо показує нам як Господь звільнив від рабства юдейський народ, вивівши з землі рабства і привівши у землю обіцяну. Як зазначає владика, це був лише «прототип» всього того, що вчинив Ісус Христос, Котрий вивів нас з рабства гріха через Свою жертву і показав нам гідність людини, те, що ми є дійсно дітьми Божими.

«Син Божий вмирав на хресті, стікала Пресвята кров. Що може бути дорожче Пресвятої Крові? А дорожче Пресвятої Крові є наша людська гідність і наша свобода. Тому що Господь Бог віддав Свою Кров для того, щоб нас звільнити», - вів далі архієпископ. І додає: «Вдивляючись сьогодні у Небесну сотню, коли ці молоді віддали своє життя, можемо сказати за що вони віддали своє життя. А життя є найдорожчим. Вони нам показали і сьогодні промовляють до нас, що є речі дорожчі за життя – це наша людська гідність, це наша свобода і наш добробут. Це те, за що вони віддали життя і нас сьогодні украплюють у тому, щоб ми шлях котрий обрали тримали прямим», - сказав у своїх проповіді католицький ординарій.

На завершення він побажав: «Нехай Господь Бог буде милосердним до цієї сотні. Нехай увінчає її життям вічним і вінцями перемоги. Ми про це будемо молитися разом з вами».

Джерело: www.catholic-media.org