Архиєпископ Томазі: настав час, щоб міжнародне співтовариство приєдналося до дій проти «Боко Харам»
  • Птн, 03/04/2015 - 19:07

«Збільшення актів насильства, переслідування та вбивства, що скоюють бойовики «Боко Харам» у Нігерії, а також у Камеруні, Чаді та Нігері, є серйозним порушенням міжнародного права», – ствердив у Женеві постійний представник Святого Престолу при Організації Об'єднаних Націй. На спеціальній сесії Ради ООН з прав людини, присвяченій їхнім порушенням у Нігерії, Архиєпископ Сільвано Томазі зазначив, що тут йдеться «про військові злочини проти людства. Це повинно викликати негайну та ефективну реакцію  урядів цих країн, при солідарності міжнародного співтовариства».

Ватиканський дипломат ствердив, що вбивства, каліцтва, викрадення, вигнання зі своїх будинків, є порушенням гідності та всіх прав людини, скоєні заради релігії, «є злом, яке треба викорінити. Це стосується всіх нас, кожної родини і всього міжнародного співтовариства». За словами Архиєпископа Томазі, різанина невинних людей бойовиками «Боко Харам», яке нещодавно оголосило про підпорядкування Ісламській державі (ISIS), не можна жодним способом виправдати вірою в Бога. Навпаки, це використання релігії для інших цілей, що не мають нічого спільного з нею.

Попри зусилля уряду Нігерії і сусідніх країн, ісламісти з «Боко Харам» продовжують свою злочинну діяльність, що призводить до дестабілізації всього регіону. За словами представника Ватикану в Раді з прав людини, настав час, щоб міжнародне співтовариство приєдналося до дій проти «Боко Харам». Таким чином, воно стане на захист життя мільйонів людей в регіоні і не допустить подальшого поширення конфлікту на інші країни Африки.