Бангладеш: екуменічна молитва за мир під приводом католицьких ієрархів
  • Чтв, 23/06/2016 - 11:35

Християни Бангладеш в понеділок зібралися в католицькому храмі, щоб одностайно засудити ісламський тероризм, який зрошує кров'ю цю країну, і випросити у Бога «пробудження людства». Понад дві тисячі віруючих різних християнських конфесій звернулися до всього світу із закликом про припинення постійного насильства ісламськими радикалами проти меншин. Екуменічний молебень був організований в двох місцях: в архиєпархії Дакки і в єпархії Хульни.

У столиці молитва пройшла в католицькому храмі Святої Вервиці - найбільшому приході Бангладеш, що об'єднує 20 тисяч прихожан. Його настоятель священик Камаль Коррайя розповів, що віруючі живуть в постійному страху, оскільки щодня хтось стає жертвою ісламських екстремістів. Це і стало причиною між християнського молитовного починання. Молебень очолив монсеньйор Патрік Д'Розаріо, архієпископ Дакки. Серед учасників був також архієпископ Джордж Кочеррі, апостольський нунцій в Бангладеш, і пастори різних протестантських громад, кожен з яких під час молебню прочитав уривок з Біблії.

Отець Коррайя стверджує, що «все людство плаче, бо ніхто в цій країні не знаходиться в безпеці». «Сьогодні християнська спільнота Бангладеш об'єдналася в молитві, яку заносить до Бога Всемогутнього, - сказав у свою чергу монсеньйор Д'Розаріо, - ми молимося про те, щоби наша країна стала країною єдності, миру і злагоди. Ми молимося про те, щоби спляче людство належним чином усвідомило насильство і вбивства, які вчинені потай, а також гоніння. Нехай Всемогутній Бог змінить інтенції в розумі терористів». Керівник протестантської Церкви Бангладеш Поль Дулі заявив: «У вченні Ісуса Христа немає місця на насильство».

У Хульнах молебень очолив теж католицький священик - монсеньйор Джеймс Ромен Боіраджі. А один з учасників, що належить до протестантської громади, так прокоментував подію: «Я відчуваю що отримав розраду від цієї молитви. Сподіваюся, що терористи перестануть нас переслідувати і ми зможемо жити в мирі».