Біля римського фонтану Треві згадають сучасних мучеників
  • Чтв, 14/04/2016 - 18:02

Червоний колір підсвітки знаменитого римського фонтану Треві стане нагадуванням про сучасних мучеників за віру. Кольором крові він заясніє 29 квітня 2016 р. ввечері. Ініціатива покликана привернути увагу римлян і гостей міста до драматичної ситуації безлічі людей, які в даний час страждають за свою віру в Ісуса Христа.

Організатором заходу є Папський благодійний фонд "Допомога Церкві в потребі". Понтифіка на ньому представлятиме кардинал Мауро П'яченца. Своїм свідченням про ситуацію сирійських християн поділиться Єпископ Алеппо Антуан Авда.

"Систематичне порушення права на релігійну свободу повинно стати центральною темою в публічній дискусії, щоб уникнути ризику байдужості і подальшого продовження страждань", - підкреслили організатори в спеціальному зверненні.

Папський благодійний фонд "Допомога Церкві в потребі", від самого свого заснування в 1947р. веде боротьбу з переслідуванням на релігійному грунті. Для цього, з 1999 року, ним щорічно готується Доповідь про релігійну свободу в світі. У цьому році вона буде представлена 15 листопада.

"Зміст доповіді буде марним, якщо не стане спільною спадщиною, якщо не зрушить нашу совість, якщо не викликає суспільної і широкої реакції на користь багатьох переслідуваних, які не можуть домогтися того, щоб їх голос був почутий", - повідомляється на сайті Папського благодійного фонду .