Благодійна акція «Шкільний портфелик для дітей-переселенців»
  • Птн, 04/09/2015 - 10:38

Протягом серпня 2015 волонтерами та співробітниками благодійного фонду «Карітас Одеса УГКЦ», а також партнерами фонду проводилася акція по збору коштів та канцтоварів для дітей-переселенців. Дана акція проводиться вже другий рік, і на цей раз було повністю укомплектовано 46 портфелів і 22 набору канцтоварів для першокласників і майбутніх школярів.

Благодійна акція «Шкільний портфелик для дітей-переселенців» завершилася 31 серпня - портфелі роздали дітям.

Акція стартувала в гіпермаркеті «Метро Кеш енд Керрі» 1-2 серпня, де волонтери «Карітас» і команди «HUB Volunteer Service» пропонували відвідувачам гіпермаркету придбати канцтовари і залишити їх волонтерам на виході з магазину. Збір коштів в незвичайному форматі проводився 14-15 серпня на майдані Незалежності: «Ю-ля штрудель & Ко» пригощали кожного випічкою та напоями. У рамках цієї акції було зібрано 994 грн.

Зокрема, парафія св.. ап.. Андрія Первозванного долучилася до збору коштів, та внесла свій внесок у розмірі 2500 грн.

Також «Карітас» приєднався до «вишиванкового фестивалю Одеси», що проходив 21-24 серпня, де волонтери організації зібрали 6310 гривень, 4 € і 200 угорських форинтів.

Партнерська організація «Карітас Одеса УГКЦ» та «Карітас України» - CRS (Catholic Relief Services), яка виступає спонсором багатьох проектів по допомозі переселенцям протягом декількох років, також долучилася до акції із внеском в 1000 $, що допомогло зібрати повністю укомплектовані портфелі ще для 17 діток і придбати безліч канцтоварів.

Дякуємо усі хто долучився до даної акції, усі небайдужим людям які радо пожертвували свої кошти, щоб підтримати в такі тяжкі часи переселенців із Сходу України.