Благословення військових медиків на служіння
  • Втр, 18/03/2014 - 11:28

Бригади військових лікарів з Військово-медичного клінічного центру Західного регіону беруть участь у тактичних навчаннях, які проводяться зараз з метою перевірки готовності у Збройних силах України.

Перед тим, як вирушити до визначеного командуванням пункту розгортання, військові лікарі та молодший медичний персонал бригад отримали благословення настоятеля гарнізонного храму Святих рівноапостольних Петра і Павла – о. Степана Суса.

Звертаючись до військових лікарів священик наголосив, що рятувати людські життя та дарувати надію на одужання – святий обов’язок цілителя.

Джерело: Центр військового капеланства
 
 
Довідка:

Польові медичні установи розгортаються у випадку надзвичайних ситуацій, техногенних аварій, природних катаклізмів, збройних конфліктів, тощо. Лікарі шпиталю мають значний практичний досвід дій у
кризових ситуаціях. Багато офіцерів медичної служби брали участь у миротворчих операціях, ліквідації наслідків стихійних лих та техногенних катастроф.
У складі цього госпіталю функціонують сортувально-евакуаційне відділення, призначене для прийому потерпілих, надання невідкладної медичної допомоги та евакуації їх в інші відділення установи. А також відділення хірургічне, анестезіології та реанімації. Спеціалізовану медичну допомогу в мобільному шпиталі надають нейрохірург, уролог, гінеколог, офтальмолог, отоларинголог, стоматолог. Технічно, мобільний госпіталь здатний проводити якісне флюорографічне та ультразвукове обстеження в польових умовах.
Важливими структурами шпиталю є клінічна та санітарно-епідеміологічна лабораторії. В умовах польової медичної установи, стерилізують увесь перев’язочний матеріал та інструментарій. Діяльність усіх структур мобільного шпиталю забезпечують автономні джерела енергопостачання. Крім медичних підрозділів до складу  шпиталю входить кухня, їдальня, хлібопекарня.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua