Бразилія: акції євангелізації під час Олімпіади
  • Пон, 08/08/2016 - 17:53

Підтримка цінності людської особи, пастирське служіння в олімпійському селі, реалізація суспільних проектів – це лише деякі з ініціатив, розпочатих Католицькою Церквою у Бразилії під час Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро. Тамтешня архідієцезія хоче також найближчими днями провести євангелізацію на території цілого міста.

«Нам відомо, що світ спорту є місцем плодотворним і відкритим на євангелізацію. Ріо-де-Жанейро буде свідком великих світових спортивних подій і наша архідієцезія не може цей час не використати. Євангеліє повинно проголошуватися, а людські і суспільні вартості повинні бути враховані» - підкреслив ординарій Ріо, кардинал Орані Жуан Темпеста.

Деякі символи зміцнюють зв'язок між євангелізацією і спортивним світом. Прапори нинішніх ігор і майбутніх Параолімпійських ігор (відбудуться в Ріо у вересні ц.р.) поблагословив Папа Франциск під час його подорожі до Бразилії у 2013 р., олімпійський хрест чи ікона миру - це особливі символи, які мають відображати присутність Церкви під час перебігу цих великих спортивних подій.

Користуючись досвідом, який отримали під час чемпіонату світу з футболу, який відбувся у Бразилії два роки тому, міжнародна мережа "Talhita Kum", яка зібрала чернечі ордени, заангажованих у боротьбі із сексуальним туризмом, у співпраці з Конференцією Чоловічих Орденів Бразилії (CRB) буде проводити кампанію "Грай на захист життя"! З одного боку це має бути нагодою для пропагування місцевої культури, з другої ж - має звернути увагу на підсилений в цей час туристичний рух із сексуальним підґрунтям. Організовуються злочинні групи, щоби спокушати молодих людей легким заробітком, а пізніше використовувати цих беззахисних осіб на різні способи, аж до мерзотної процедури - торгівлі живим товаром.

Організатори кампанії хочуть дістатися до шкіл, суспільних осередків інформації і туристів, які прибувають до Бразилії, щоби вести дебати про вартість і гідність людської особи.

Також в архідієцезії розпочався проект: "Ріо розпочинається". В його рамках на території цілої країни буде провадитися суспільно-виховна, спортивна і солідарна діяльність в різних церковних установах. Це має сприяти будуванню суспільства, більш справедливого і солідарного, щоби саме через спорт наблизити до себе сім'ю, школу і місцеву спільноту.