Бум покликань у Великобританії
  • Втр, 12/08/2014 - 15:56

У Католицькій Церкві Великобританії останніми роками кількість осіб, що вступають до семінарії, збільшилася в чотири рази. Тільки цього року їх є більше ста.

Великобританію відвідав душпастир покликань о. Марек Татар. Недавно він був у Вонершській Семінарії св. Івана в Гілфорді в єпархії Арундела і Брайтона. – Можу з певністю сказати, що в Англії спостерігаємо неймовірне зростання покликань, це єдина така країна в Європі. Я недавно був у семінарії в Гілфорді. Сьогодні будівля розбудована, тому що бракує місць для студентів – сказав о. Татар на радіо «Plus Radom».

Ситуація покликань у Великобританії є для о. Татара «відкриттям, але, з іншого боку, перспективною». – Виявляється, що можна запобігти кризі, яка вразила Західну Європу. В Англії я зустрів Церкву, яка виходить до людей. Там не чекають за робочим столом. Праця набуває глибокого і конструктивного вигляду – сказав душпастир покликань.

На думку о. Татара, сьогодні є проблема з розрізненням покликань. – Ми повинні знати критерії розрізнення покликання, щоб не було припущень щодо покликань, тобто певного нав’язування покликання – зауважив о. Татар.

Він додав, що сьогодні треба вийти з-за робочого стола і зустрічатися з людьми. Таким чином, він згадав слова о. Стефена Ленгрідге з британської єпархії Southwark, який говорив на Європейському конгресі з покликань у Варшаві. – Треба мати час для молодої людини, вміти з нею поговорити і, перш за все, вислухати її, – сказав о. Татар.