Бунт в Кельні. Всупереч волі кардинала та вченню Церкви благословили 25 пар, у тому числі ЛГБТ
  • Чтв, 14/09/2023 - 12:00

У Кельнській архиєпархії триває боротьба за благословення гомосексуальних союзів. Революційні кола організували службу, поєднану з таким благословенням, відверто провокуючи кардинала-митрополита Райнера Марію Велькі.

У березні цього року в парафії Метманн священик з архієпархії Кельна благословив ЛГБТ-пару. Через кілька місяців кардинал зробив йому догану, застерігши від повторення подібних вчинків. Це викликало багато критики в Німеччині, а в самій архієпархії Кельна революційні кола оголосили про дії, що суперечать вченню Церкви.

У Меттманні гомосексуальна пасторська група організувала службу з благословення гетеро- та гомосексуальних пар. З’явилося 130 людей і 25 пар отримали благословення. Захід відбувся в євангельській церкві, але за участі переважно католиків. Богослужіння очолили католицький диякон Міхаель Анхут і католицький душпастир Ульріке Платцхофф. Був також о. Герберт Ульманн, який благословив гомосексуальну пару в березні; однак цього разу священик нікого не благословляв.
Революційні кола повідомляють, що подібних ініціатив буде ще багато. Чи візьме кардинал на них якісь наслідки, невідомо. Нещодавно влада архієпархії опублікувала листа, в якому зазначалося, що якби тільки Ватикан погодився на такі благословення, вони, звичайно, були б офіційно надані в архідієцезії Кельна.