Делегація італійської конфедерації з візитом підтримки в Україні
  • Пон, 24/07/2023 - 13:33

Гуманітарна прихильність Папи Римського до миру в Україні, висловлена ​​також дипломатичною місією кардинала Маттео Зуппі, знаходить увагу та визнання регіональних інституцій у Львові, де продовжується місія італійської благодійної конфедерації «Misericordia», яка відвідала клініку для недоношених дітей та геріатричний центр у Львові для хворих і самотніх людей похилого віку.

Очільник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький подякував Папі Римському за гуманітарну допомогу, – пише Vatican News. «Ми боремося за те, щоб усі діти росли добре. Адже діти – це майбутнє української нації. Тут, у Львові, – продовжує він, – ми знаходимося на лінії гуманітарного фронту. Моє завдання – прийняти і задовольнити потреби кожного – львів’ян і тих, хто прийшов шукати прихистку».

 

Днями начальник ЛОВА зустрівся з делегацією італійської конфедерації «Misericordia», яка прибула в Україну на чолі з національним президентом Доменіко Джані. Метою зустрічі було запропонувати досвід та модель Misericordia у сфері допомоги та особистого догляду через підписання меморандуму про співпрацю. Делегація також зустрілася з фондом «Unbroken», який бере участь у створенні соціально-медичного проєкту з догляду та реабілітації інвалідів, які перенесли ампутацію внаслідок війни, та передала цій організації автомобіль швидкої допомоги.

З початку війни в Україні італійська Конфедерація «Misericordia», яка останніми днями переїхала зі Львова до Києва, продовжує своє служіння людям, які потребують допомоги. «У регіонах, найближчих до бойових дій, – пояснює архієпископ Вісвальдас Кульбокас, Апостольський нунцій в Україні, – священники кажуть мені, що вони щасливі, що можуть поговорити з людьми. У цих краях залишилися тільки старі та діти. Своєю присутністю ми даруємо надію, тому що самотність теж впливає. Війна йде проти людства, вона руйнує все, а людська солідарність відновлює».

«Зараз для нас, – продовжує віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук, – найактуальніша проблема – повернути вивезених до Росії дітей».

Конфедерація італійської благодійної діяльності, яка продовжує гуманітарну місію в Україні, розпочату рік тому, коли почалася війна, після зустрічей з нунцієм та віце-прем’єр-міністром зустрілася в столиці з послом Італії, який підтвердив, що цього року Італія виділить значну суму на гуманітарну допомогу та міжнародну співпрацю. Під час індивідуальних зустрічей президент Джані, колишній командир Ватиканської гвардії, згадав, як Misericordia приймала дітей-сиріт і сім’ї з початку війни та надсилала в Україну гуманітарні вантажі та автомобілі швидкої допомоги.