Державний секретар Кабміну в соборі Святої Софії взяв участь у молитві з нагоди Дня захисників та захисниць України та 80-ліття створення УПА
  • Втр, 18/10/2022 - 13:42

У п’ятницю, 15 жовтня, моління у прокатедральному соборі Святої Софії у Римі розпочалися з Божественної Літургії, на якій спільно заносили молитву за наших військових, що боронять нашу державу від країни-агресора.

Під час проповіді священник зазначив, що сьогодні ми є народом, який плаче під тягарем війни, плаче від несправедливості, що наша земля обливається невинною кров’ю.

«Наш плач ніколи не залишиться невислуханим. Агресор думає, що може стерти наш народ з лиця землі, але ми знаємо, що цього ніколи не відбудеться. І сьогодні ми просимо про наші внутрішні блаженства, плачемо перед Господом, просимо Покрову Пресвятої Богородиці, щоб Божа Мати дарувала нам сили витримати все до кінця і дарувала нашій землі довгоочікуваний мир», – завершив священник.

По завершенні Літургії о. Марко привітав парафіяльну спільноту та особливих гостей, які були учасниками богослужіння – Державного секретаря Кабміну Олександра Ярему у супроводі Надзвичайного і Повноважного Посла України при Святому Престолі при Суверенному Мальтійському Ордені п. Андрія Юраша.

Священник подарував поважному гостю пам’ятну медаль собору Святої Софії на згадку про цей день, запевнивши гостя в тому, що громада собору постійно молиться за перемогу українського війська та посильно допомагає гуманітарними вантажами.

Продовжилися моління спільною Хресною Дорогою Господа нашого Ісуса Христа.

Пресслужба Товариства «Свята Софія»