Директор організації «Акція для Сходу» закликає створити міліцію, що захищатиме християн
  • Втр, 16/09/2014 - 00:46

О. Паскаль Голлніч, генеральний директор організації «Акція для Сходу», закликав по радіо «Нотр-Дам» створити міліцію, яка захищатиме християн від джихадистів з «ISIS».

Священик звернувся із таким закликом після того, як відвідав табір біженців з Мосула. – У п'ятницю їм сказали, що вони повинні покинути будинок і все залишити. Їхні речі отримають джихадисти. Біженці, що досягли кордону, мусіли віддати їм свої коштовності. Один чоловік не міг зняти обручку, йому погрожували відрізати палець. Після такого контролю вони пішли пішки, тільки в одязі, що мали на собі, з дітьми на руках і старшими, багато з яких померли по дорозі, бо подорож відбувалася при температурі 50 градусів – повідомив о. Голлніч.

Священик стверджує, що «це очевидно, що треба застосувати силу проти терористів, не можна чекати, склавши руки, просто потрібно нейтралізувати їх». Він, однак, зазначає, що його метою є не «заклик до війни». Він зацікавлений у створенні поліції, тому що християни «не можуть бути слабкими і дозволити, щоб випадковий чоловік з автоматом міг убити всіх».

О. Голлініч також стверджує, що «нейтралізація» джихадистів не може відбуватися без підтримки Сирії. – У Сирії треба знайти можливість посередництва з урядом Асада, щодо якого ми ворожі. Упродовж чотирьох років Асад при владі, а тепер він сильний, як ніколи. Тому необхідно, щоб ми змінили наш підхід до нього, – каже директор організації «Акція для Сходу».