Дубаї – найбільша парафія у світі?
  • Пон, 31/03/2014 - 16:29

Майже 400 тисяч вірних проживає в католицькій парафії Пресвятої Богородиці в Дубаї – найбільшому місті Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ). Церква розташована в місті, де 85 відсотків населення складають іноземці. Тому це, ймовірно, одна з найбільших парафій у світі, повідомляє wiara.pl.

Храм, який може вмістити 1700 осіб, занадто малий для існуючих потреб. Тому площа довкола церкви оснащена екранами та гучномовцями. Завдяки цьому в літургії можуть активно брати участь одночасно майже 20 тисяч осіб.

Більшість парафіян складають іноземні робітники, що працюють в ОАЕ, в основному з Індії та Філіппін. На думку Апостольського вікарія для Південної Аравії Пола Хіндера, "Церква стає для них другим домом. Тому разом із жменькою постійних парафіян, яких ми тут маємо, парафія стає свого роду місцем зустрічі, як у духовному сенсі, так і в людському".

Об'єднані Арабські Емірати розташовані в центральній частині Аравійського півострова та займають площу 83 600 кв.км, кількість населення складає трохи більше 8,3 млн. людей, із яких араби і перси (корінне населення) становлять менше 43 відсотків. Майже половина населення – це іммігранти з індійського субконтиненту. На відміну від інших країн регіону, де мусульмани складають переважну більшість, в ОАЕ їх "лише" 65 відсотків. Християни (в основному католики) становлять менше 10 відсотків. У столиці країни – Абу-Дабі з 31 травня 2011 р. розмістилася штаб-квартира утвореного в 1888 році (під іншою назвою) Апостольського Вікаріату Південної Аравії. З 21 березня 2005 року ним керує 71-річний нині капуцин-швейцарець єпископ Пол Хіндер.