«Двір язичників» уперше в США
  • Срд, 09/04/2014 - 11:29

З середи до п'ятниці під гаслом «Віра, культура і загальне добро» віруючі та невіруючі спілкуватимуться в єзуїтському Джорджтаунському університеті.

Ватиканська ініціатива діалогу віруючих і невіруючих вперше відбувається в Сполучених Штатах. «Двір язичників» відбувається у Вашингтоні й має бути особливо цікавим», – сказав ініціатор проекту кардинал Джанфранко Равазі, голова Папської Ради з культури. В інтерв'ю для «Радіо Ватикану» він зазначив, що в цій країні політики мають, з одного боку, тісний зв'язок зі світом релігії, а з іншого – ця країна дуже пишається своєю світською ідентичністю.

З середи до п'ятниці під гаслом «Віра, культура і загальне добро» віруючі та невіруючі спілкуватимуться в єзуїтському Джорджтаунському університеті. «На конференції та в дискусії розглянуть питання про те, як релігійні люди, далекі від релігії, що сумніваються, можуть співпрацювати у формуванні соціального життя в Сполучених Штатах», – інформує Папська Рада з культури.

Зустріч у Вашингтоні є черговою такою подією. Остання відбулася в листопаді 2013 року в Берліні, а також у жовтні 2013 року в Варшаві під назвою «Двір діалогу». Натомість перший «Двір язичників» відбувся у березні 2011 року в Парижі.

 «Двір язичників» – це структура в лоні Папської Ради з культури. Її створив кардинал Равазі під натхненням Бенедикта XVI. Керує нею о. Лоран Мазас. Її мета полягає у сприянні діалогу віруючих, агностиків і атеїстів під час дискусій на важливі соціальні та культурні теми.

За матеріалами: wiara.pl