Франциск звернув увагу на проблему жіночої зайнятості
  • Птн, 05/12/2014 - 19:56

"Майбутнє людства проходить через сім'ю, тому їй потрібно дозволити грати роль, на яку вона заслуговує", - написав Папа у своєму посланні до організаторів та учасників Фестивалю сім'ї, який проходить в італійському Ріва-дель-Гарда, в регіоні Трентіно, на тему "Екосистема життя і діяльності. Зайнятість жінок і народжуваність, процвітання і економічне зростання".

На думку Святішого Отця, потрібно не тільки відстоювати права сім'ї, а й подумати над тим, як поєднати роль сім'ї з інтересами суспільства, зокрема, щодо взаємозв'язку між роботою і сімейним життям. Також сьогоднішні демографічні тенденції повинні мобілізувати усі зацікавлені сторони до надзвичайних і сміливих стратегій на користь сім'ї, вважає Франциск. Він переконаний, що саме від цього треба починати відновлення економіки країни. З цієї точки зору, переконаний Понтифік, необхідно переглянути і вирішити "трагедію безробіття", особливо серед молоді.

"Відсутність роботи принижує людину, яка відчуває себе непотрібною у своїх власних очах, і збіднює суспільство", - зауважив він і додав, що, "зокрема, увага повинна бути приділена жіночій зайнятості", так як "багато жінок відчувають необхідність більш широкого визнання у своїх правах". Перш за все, повинні враховуватися "зобов'язання жінок на всіх рівнях сімейного життя", які є безпрецедентним внеском у майбутнє суспільства.

Папа побажав, щоб Фестиваль приніс бажані результати у вигляді розуміння і вирішення проблем сім'ї.