Французькі єпископи виступили проти урядової кампанії за аборти
  • Чтв, 01/10/2015 - 20:53

Єпископи Франції були змушені ще раз висловитися проти абортів під час урядової кампанії на користь добровільного переривання вагітності, що проводиться в ці дні. Девіз кампанії - "Аборт: моє тіло, мій вибір, моє право".

На думку генерального секретаря єпископської конференції Франції, монсеньйора Олів'є Рібаду Дюма, цей девіз «підкреслює індивідуалістський підхід до трагедії аборту. Абсолютне право, надане матері у відношенні її тіла, таким чином ніби виправдовує право знищувати  життя, яке зароджується».

Урядова акція ставить акцент на волі, в основі якої лежить інформація. Єпископи попереджають: ця інформація ставить на другий план життя зачатої дитини. На сайті кампанії стверджується, що «право на аборт підкріплюється одностайною згодою французів», що є неправдою і «запереченням права багатьох людей мислити по-іншому», стверджує монс. Дюма.

Єпископська конференція Франції заявляє про невідкладну необхідність змінити менталітет і перестати «вважати аборт інцидентом на життєвому шляху, але розглядати його як тяжке діяння, яке втягує і часто глибоко і надовго зачіпає людей, які  беруть у ньому участь: не тільки жінок, але й чоловіків, і цілі сім'ї». Тому Церква завжди приділяє особливу увагу жінкам, які перенесли аборт, і підтримує організації, що займаються інформуванням і допомогою цим жінкам.

Монс. Дюма зауважує, що кампанія уряду за аборт збігається з громадськими дебатами навколо законопроекту про охорону здоров'я, в якому містяться «заходи, що лякають», такі як надання невідкладної контрацепції малолітнім та скасування обов'язкового тижня між візитом до лікаря і абортом, під час якого жінка може прийняти більш усвідомлене рішення.

«В епоху людської слабкості і бідності, що загрожують нашому суспільству, захист людини, що народжується і прийняття людини у важких ситуаціях є частиною цілісної екології, яка поважає кожну людину», - стверджує генеральний секретар Єпископської конференції Франції.