ФРАНКІВСЬКИЙ КАРІТАС НАВЧАВ ПІДПРИЄМЦІВ-ПОЧАТКІВЦІВ, ЯК ВЕСТИ БІЗНЕС В ПРАВОВОМУ ПОЛІ
  • Суб, 02/09/2017 - 11:13

У середу, 30 серпня, у готелі Станіславів Карітас Івано-Франківськ організував для підприємців-початківців консультації з питань реєстрації підприємницької діяльності   фізичних осіб. Консультації провели Людмила Сірко, начальник відділу організації профорієнтації обласного центру зайнятості та Наталія Козакевич, виконавчий директор Карітасу.

Ведення  підприємницької діяльності в правовому полі – запорука  успішного бізнесу. Необхідні для ведення бізнесу знання отримали сім осіб – переселенці та місцеві мешканці, які  виграли гранти для започаткування власної справи за фінансової підтримки Уряду Об’єднаного Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.

Тренери надали необхідні знання про процедуру державної реєстрації, а також інформацію про те, як новозареєстрованим фізособам-підприємцям зареєструватися платником єдиного податку.

"Сьогоднішній захід покликаний підвищити також рівень поінформованості учасників заходу про діяльність служби зайнятості з організації підприємницької діяльності для безробітних в регіоні, – наголосила Людмила Сірко. – Служба зайнятості надає населенню послуги  щодо працевлаштування, самозайнятості, написання бізнес-планів, проходження професійного навчання за напрямками підприємницької діяльності».

У процесі спілкування Людмила Сірко ознайомила учасників із законодавством, що регулює відкриття та провадження підприємницької діяльності, перспективами розвитку приватного бізнесу  в регіоні, а також детально роз’яснила присутнім технологію сприяння служби зайнятості в організації безробітними власної справи шляхом надання одноразової виплати допомоги по безробіттю.

Захід відбувся в рамках проекту «Інтеграційна та стабілізаційна підтримка шляхом забезпечення засобами існування внутрішньо переміщених осіб та населення, що постраждало внаслідок конфлікту в Україні»,  в рамках якого 25  осіб, серед яких місцеві жителі та вимушено переселені особи, виграли гранти для започаткування власної справи.