Голова Конференції Римо-Католицьких Єпископів України про візит в Україну Державного Секретаря Ватикану
  • Срд, 15/06/2016 - 16:22

Візиту в Україну Державного Секретаря Ватикану Кардинала П’єтро Пароліна були присвячені прес-конференції, які  14 червня відбулися у Львові та в Запоріжжі. Крім столиці України він також відвідає ці два міста.

Під час зустрічі з журналістами у Львівській Митрополичій Курії латинського обряду Голова Конференції Римо-Католицьких Єпископів України Архиєпископ-Митрополит Львівський Мечислав Мокшицький зазначив, що візит Державного Секретаря Апостольської Столиці припав на 25-ліття відновлення структур Католицької Церкви в Україні святим Папою Іваном Павлом ІІ та 15-ту річницю його Апостольського візиту до Києва та Львова:

- Цей візит дуже важливий для країни, дуже важливий для Церкви. І це для нас також є історією, щоби ми задумалися над тим часом незалежності України, як розвивається наша Держава, як розвивається наша Церква…

 Далі він розповів про мету візиту в Україну кардинала Пароліна, пов’язану з гуманітарною допомогою Папи Франциска постраждалим від війни в Україні:
- Це також дуже важливий жест. Бо знаємо, що на світі так багато не говорять про війну, яка відбувається на Сході України. І цей апель Святішого Отця ще раз усвідомлює всім мешканцям, а особливий спосіб Європі – що у нас тут є проблема, і щоби вони подумали, як її розв’язати, щоб не залишали Україну одну з цією великою проблемою. Бо тут живуть не тільки християни, але тут живуть люди, які потребують цієї солідарності, допомоги. І думаю, що через цю гуманітарну допомогу ми будемо насамперед допомагати пережити кожний день людям, які потребують насамперед хліба, їжі. Другий етап - допомогти їм в лікуванні, а третій етап – допомогти з мешканням.

На думку Архиєпископа Мечислава Мокшицького візит теперішнього Державного Секретаря Ватикану Кардинала П’єтро Пароліна позитивно вплине на привернення уваги до України в світі. Також передбачені його зустрічі з державними керівниками України та місцевою владою. Під час відвідин Києва, Запоріжжя і Львова кардинал Паролін ознайомиться із життям Католицької Церкви обидвох обрядів.