Гомеопатія не корисна, а навіть шкідлива, – вчені
  • Чтв, 10/04/2014 - 01:33

Гомеопатичні препарати за своєю дією не відрізняються від плацебо і можуть навіть зашкодити. Про це свідчать дані дослідження вчених Національної ради зі здоров'я і медичних досліджень Австралії (NHMRC), опубліковані у звіті NHMRC.

Лікарі-гомеопати заявляють, що їхні препарати допомагають вилікуватись від широкого спектру захворювань – від простої застуди до онкології.

Учені перевірили вплив гомеопатичних препаратів на стан хворих, що страждали на астму, артрит, порушення сну, застуду і грип, синдром хронічної втоми, екзему, холеру, опіки, малярію та героїнову залежність. Гомеопатія не дала ефективності у жодному випадку.

«Ретельно розроблені дослідження з достатньою кількістю учасників показали, що гомеопатія – не більше аніж плацебо», – зазначили автори дослідження.

Президент Медичної асоціації Австралії доктор Річард Чунг заявив, що гомеопатія не тільки неефективна, але і небезпечна для здоров'я.

«Люди, які замість конвенційної медицини вибирають гомеопатію, істотно ризикують своїм здоров'ям. У цьому випадку пацієнт відмовляється приймати або приймає з запізненням ті ліки, ефективність і безпека яких доведена», – йдеться у звіті.

За матеріалами www.mignews.com