Єп. Стрікленд до католицьких єпископів світу: «Маємо в один голос сказати «ні» благословенню одностатевих пар»
  • Втр, 19/12/2023 - 14:28

Єпископ Стрікленд закликав усіх католиків, а особливо єпископів, протистояти новим «благословенням» для гомосексуальних пар.

В інтерв’ю для LifeSiteNews єпископ Стрікленд звернувся до католицьких єпископів, щоб вони виступили проти нещодавно опублікованого документу Fiducia Supplicans папи Франциска. Нагадаємо, що вчора був підписаний документ, який дозволяє священникам уділяти благословення для гомосексуальних пар. Це вже черговий документ, виданий у Ватикані, який провокує замішання, за часів, відколи кардинал Фернандес очолює конгрегацію віровчення.

У інтерв’ю, яке єпископ Стрікленд дав LifeSiteNews, він звернувся із закликом до єпископів, щоб «усі об’єдналися в один голос сили та радості у Господі в ці останні дні Адвенту і сказали «ні» цьому свіжому документу».
«Нам дійсно просто потрібно бути об’єднаним голосом, який скаже «ні, ми не погодимось на це»,- сказав єпископ.- «Ми не будемо запроваджувати це у житті Церкви, тому що ми просто повинні сказати «ні». І це має бути об’єднаний голос».
Варто зазначити, що документ був «оспіваний» захисником ЛГБТ та єзуїтськийм священником Джеймсом Мартіном, а також провідними ЗМІ. «Ця декларація відкриває шлях для нелітургійного благословення одностатевих пар; це щось таке, що раніше не вписувались в рамки діяльності єпископів, священиків та дияконів», - написав він в мережі Х. «Разом із багатьма священниками я тепер з радістю зможу благословляти своїх друзів у одностатевих союзах».
Водночас вчорашній документ широко критикували католики, вірні незмінному вченню Церкви, яка беззаперечно засуджує «благословення» одностатевих «пар».