Єпископи Австралії про захист дітей від порнографії
  • Чтв, 31/03/2016 - 13:59

Діти мають право бути дітьми, далеко від шкоди, до якої може призвести порнографія. Про це каже єпископ Петер Ендрю Коменсолі, член комісії єпископату Австралії у справах сім'ї, молоді та життя. На зустрічі з місцевим комітетом сенату у справах довкілля та комунікацій він чітко наголосив, що наражання дітей на контакт з порнографією є формою насильства.

Ординарій єпархії Брокен Бей нагадав, що історія Церкви в цій країні відзначена ганебними випадками жорстокого поводження з дітьми. Цей болісний досвід багатьох жертв цих подій сьогодні схиляє до особливої турботи про те, щоб більше не відбувалося жодних форм насильства щодо неповнолітніх. Він вважає, що збільшення доступу до порнографії є однією з них.

«Ми живемо в культурі, невід'ємною частиною якої стала порнографія – сказав єпископ Коменсолі. – Ми маємо справу з дуже частим використанням сексуальних образів в рекламі, музичних кліпах і комп'ютерних іграх». Австралійський єпископ додав, що багато з них досягають безпосередньо дітей, також завдяки легкому доступу через мобільні пристрої.

Згідно з дослідженням, проведеним в Австралії, в понад 40 відсотків дітей у віці від 11 до 13 років, які мали справу з порнографічним матеріалом, вже можна побачити серйозні наслідки, особливо в суспільних взаєминах. Підлітки, що мають справу з порнографією, є більш уразливими до сексуального насильства. Таким чином, як зазначив єпископ Коменсолі, «австралійське суспільство повинно вжити заходів, щоб захистити дітей від такого зла».

Місцева Церква сподівається розширити освіту в цій галузі, а також реалізувати більш безпечну систему доступу до Інтернету для неповнолітніх.