Єпископи: транссексуальний лист адміністрації Обами викликає "глибоку стурбованість"
  • Втр, 17/05/2016 - 19:01

Єпископ Річард Мелоун з Баффало, який очолює комітет у справах мирян, шлюбу, сімейного життя і молоді, а також архієпископ Джордж Лукас з Омахи, який очолює комітет американських єпископів з католицької освіти, заявили, що недавній лист адміністрації Обами щодо транссексуальних учнів і закону цивільних прав  викликає "глибоке занепокоєння".

У листі міністерсв юстиції і освіти США до державних шкіл сказано, що заборона дискримінації за ознакою статі в законі про цивільні права 1972 року також стосується і "гендерної ідентичності".

Міністерські адміністрації інтерпретують Розділ IX як вимогу, що у випадку, коли учень або батько, чи опікун учня, в залежності від обставин, повідомить адміністрацію школи про те, що учень заявляє про гендерну ідентичність, яка відрізняється від попередніх уявлень чи записів, школа починає трактувати учня відповідно до його гендерної ідентичності.

Попереджаючи державні школи, що  їх фінансування федеральним бюджетом поставлено на карту, адміністрація дала чітко зрозуміти, що це визначення стосується вбиралень, роздягалень, спортивних заходів, ночівель під час екскурсій та шкільних танців.

Заявивши, що "Католицька Церква незмінно підтверджує невід'ємну гідність кожної людини і виступає за благополуччя всіх людей, особливо найбільш вразливих," єпископи сказали:

"Вказівки, видані 13 травня міністерствами юстиції  і освіти США, які стосуються "гендерної ідентичності учня", викликають дуже тривожне занепокоєння.

Вказівки не здатні вирішити ряд важливих проблем і суперечать основному розумінню людського формування, так добре вираженого Папою Франциском: що "молодим необхідно допомогти прийняти своє власне тіло таким, яким воно було створено" (Amoris Laetita [AL], № 285). Діти, молодь і батьки в цих важких ситуаціях заслуговують співчуття, чутливості і поваги. Все це може бути виражене без посилення законних побоювань з приводу безпеки та конфіденційності  інших  учнів і їх батьків."