Інавгурація Академічного Року 2015/2016 в Теологічному Інституті св. Йосифа Більчевського
  • Нед, 01/11/2015 - 10:58

31 жовтня у Теологічному Інституті св. Йосифа Більчевського в Брюховичах відбулася  Інавгурація Академічного Року 2015/2016. Євхаристію в каплиці Дому паломника очолив Архієпископ Мечислав Мокшицький, котрий виголосив проповідь. Співслужили Генеральний вікарій Львівської Архідієцезії о. інфулат Юзеф Павлічек, Ректор Львівської ВДС о. Петро Бжескі та священики з України й Польщі.

Інавгураційна академія розпочалася з виконання студентського гімну Gaudeamus igitur. За минулий академічний рік перед присутніми відзвітував Директор Інституту о. д-р Яцек Ульяш.

Генеральний консул Польщі у Львові Ярослав Дрозд, котрий завершує свою дипломатичну місію в Україні, традиційно вручив подарунки кращим студентам. Зі свого боку о. д-р Яцек Ульяш вручив пам’ятний сувенір подружжю Ярославу і Беаті Дроздам. Інавгураційну лекцію виголосив Настоятель Провінції Ордену Отців Августинців у Польщі о. д-р Вєслав Давідовскі OSA.

Духовні й світські особи, котрі виявили бажання здобути знання на курсі А і на курсі В  склали присягу та отримали індекси.

Учасників Інаугураційної Академії привітали представники керівництва Вищих Духовних Семінарій РКЦ у Ворзелі та в Городку Хмельницької області, посол до польського Сейму Казімєж Ґолоюх і представник селищної ради Брюховичів Олексій Процик. Із пастирським словом до колективу Теологічного Інституту св. Йосифа Більчевського звернувся Архієпископ Мечислав Мокшицький. На завершення прозвучала пісня-молитва «Прекрасна зірка міста Львова».

Напередодні в рамках інавгураційних заходів у Теологічному Інституті св. Йосифа Більчевського відбувся симпозіум „Євангеліє, закон людських сумлінь”, в якому взяли участь Архієпископ Мечислав Мокшицький, доповідачі зі Львова, Варшави, Любліна, Перемишля. Свої свідчення дали подружжя Іван і Наталія Гадьо, Сергій і Христина Букіни, Андрій і Орися Уські.

Після спільного обіду Архієпископ Мечислав Мокшицький відзначив пам’ятними медалями Львівської Архідієцезії посла до польського Сейму Казімєжа Ґолоюха, Генерального консула Польщі у Львові Ярослава Дрозда, колишнього голову Брюховицької селищної ради Олексія Процика, представників братніх ВДС та зарубіжних доповідачів симпозіуму.