Кардинал де Паоліс: Слухаємо більше людей, аніж істин віри
  • Срд, 22/10/2014 - 15:52

«Маємо плутанину, яку важко контролювати. Слухаємо більше людей, ніж істин віри. Тоді як Церква має переказувати істину, яку отримала з висоти, а не підкорятися громадській думці». Так ситуацію в Церкві після закінчення Синоду Єпископів оцінює кардинал Веласіо де Паоліс. 79-річний єрарх брав участь у різних синодах.

На його думку, занадто великий вплив на обговорення отців Синоду мав страх втратити популярність. Надмірну увагу приділили риториці інновацій. Пробудили занадто великі очікування, що остаточно негативно відбилося на Синоді. Не може бути все нове. Церква, щоби справді зробити крок вперед, потребує спадкоємності – сказав кардинал де Паоліс. Він зазначив, що не можна ставити все під сумнів. Церква є хранителем істини, якою не може розпоряджатися. «Сталим пунктом є Слово Боже. Це скарб, якого ніхто не може змінити, навіть Папа», – наголосив кардинал де Паоліс.

Кардинал де Паоліс у минулому був секретарем Трибуналу Апостольської Сигнатури і головою Префектури з економічних питань Святого Престолу. 2010 року Бенедикт XVI доручив йому нелегку місію папського делегата для Легіонерів Христа.