Кардинал Краєвський прибув до України
  • Пон, 26/06/2023 - 14:56

У понеділок, 26 червня, кардинал Конрад Краєвський розпочав свою чергову гуманітарну місію до України. Як раніше повідомлялося, цього разу допомогу скерована до постраждалих внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС.

Про це повідомляє Radio Watykańskie.

Подорож розпочалась ранковою Святою Месою у Львові. У супроводі єпископа-помічника Харківсько-Запорізької дієцезії Яна Собіло, ватиканський кардинал вирушить до Херсону. Дорогою заплановані відвідини різноманітних спільнот, які допомагають потребуючим та постраждалим від війни.

«Папа Франциск хоче бути поруч з тими, хто дуже страждає, бо тоді наслідуємо Ісуса. Наслідуємо також покровителя сьогоднішнього дня Зигмунта Гораздовського, який з усього серця присвятив себе тим, хто був у потребі. Нехай Господь Бог благословить тим усім, кого сьогодні зустрінемо. Веземо ліки, веземо дуже конкретну допомогу. Нехай вона буде зміцненням та водночас обіймами Святішого Отця для всіх, хто страждає, хто так випрошує мир … нехай вам усім Бог благословить!», – зазначив кардинал Краєвський.

Нагадуємо, востаннє кардинал Краєвський побував в Україні на різдвяні свята та доставив для потребуючих гуманітарний вантаж з термобілізною та генераторами.