Кардинал Вен-Труа: деякі ЗМІ працюють недоброзичливо і зацікавлені в тому, щоб посіяти неспокій і хвилювання
  • Втр, 22/03/2016 - 18:19

Переважна більшість наших священиків, майже на сто відсотків, веде повноцінне євангельське життя і вірні не повинні соромитися їх, – сказав учора кардинал Андре Вен-Труа. У передсвятковому інтерв'ю на радіо його паризької Архиєпархії він визнав, що цього року католики у Франції починають Страсний тиждень стурбовані нападами ЗМІ на Церкву. Це є наслідком розкриття недоліків Архиєпархії в Ліоні в притягненні до відповідальності священиків, які вчинили сексуальне насильство щодо неповнолітніх.

В інтерв'ю для Радіо Нотр-Дам кардинал Вен-Труа сказав, що розуміє почуття вірних. Він закликав, однак, дотримуватися фактів і не піддаватися медійній пропаганді.

«Треба сказати це чітко, бо щодо плутанини, яка створилася, ніхто не може бути байдужим – сказав кардинал Вен-Труа. – Тим часом майже всі священики в цій країні провадять євангельське життя, а випадки, про які йдеться і які ми рішуче засуджуємо, стосуються мізерної меншості. Я розумію, що віруючі засмучені і стурбовані. Варто також сказати, що деякі засоби масової інформації працюють недоброзичливо і зацікавлені в тому, щоб посіяти неспокій і хвилювання. Для цього і провадять таку кампанію. Отже добре, що ми стурбовані, бо це мобілізує нас, схиляє зробити висновки з цієї історії, але не можемо брати участь в іграх тих, хто хоче дискредитувати Церкву. Тому що, повторюю, переважна більшість священиків – це вірні слуги, а переважна більшість християн має позитивний досвід взаємин зі священиками. Вони не повинні приховувати цього чи соромитися їх».

Кардинал Вен-Труа запевнив, що Церква зробить висновки зі скандалу в Ліоні. Він показав, що треба звертати більше уваги на випадки далекого минулого. У цих випадках рани заживають повільно і жертви заслуговують на більшу увагу з нашого боку, – сказав кардинал Вен-Труа.