Католики Ґоа проти туризму, який знищує людей і вичерпує ресурси
  • Пон, 19/09/2016 - 15:30

Організація «Центр за відповідальний туризм» виступила проти планів Державного департаменту туризму Індії, який затвердив план під назвою «Генеральний план розвитку туризму в Ґоа», інформує ватиканська агенція «AsiaNews».

Від імені організація о. Меверік Фернандес для «AsiaNews» прокоменту вав цю ситуацію. На думку о. Фернандеса запропонований урядом план є експлуататорського характеру, який не враховує, який вплив запропонований розвиток туризму матиме на побережжя та людей, які там проживають.

Католицький журналіст Боско де Суза Ереміта також негативно оцінює плани уряду, які на його думку, хоча й декларовані, як такі, які принесуть процвітання місцевому населенню, насправді враховують тільки інтереси туристичного бізнесу та його прибутки. Він зазначає, що бурхливий розвиток туризму уже призвів до екологічної катастрофи у цьому регіоні та завдав великих збитків місцевому населенню.

Здійснення планів індійського уряду уже позбавило домівок 27 тис. католиків, що становить 90% католицького населення регіону.