Колишній глава прес-служби Ватикану: під час моєї роботи у Ватикані не було ніякого "гей-лобі"
  • Срд, 11/12/2013 - 14:56

Під час своєї роботи у Ватикані колишній глава прес-служби Святого Престолу не спостерігав ніякого "гей-лобі" або подібного роду "групи тиску".

Хоакін Наварро Вальс, який очолював прес-службу Святого Престолу протягом 23 років, нагадав про велику кількість брехливих звинувачень єпископів і священиків у педофілії за останні роки. Так сталося, наприклад, з кардиналами в Чикаго та Сіднеї. "З'ясувалося, що в Сполучених Штатах ця проблема була ще ширшою", - сказав Наварро Вальс в інтерв'ю авторитетному іспанському журналу "Inversión & Finanzas".

Він розповів, що за роки своєї роботи він зустрів в Римській курії "величезну кількість великих людей", деяких з них вважає святими. Звичайно, там існує до певної міри і "кар'єризм", який колишній ватиканський співробітник не схильний вважати "кримінальним злочином".

Наварро Вальс торкнувся теми відставки Бенедикта XVI і зазначив, що ті, хто знає кардинала Рацінгера, не були б здивовані, якби той ще під час конклаву не прийняв вибір кардиналів, але він зробив це, що стало героїчним вчинком з його боку. Колишній глава прес-служби згоден з думкою, що "Бенедикт XVI відчував себе безсилим зробити необхідні реформи в Римській курії". Те, що зараз робить папа Франциск, було порушено саме його попередником, зазначив він.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va