Лікарі радили аборт, але жінка вибрала життя близнючок із синдромом Дауна
  • Втр, 25/02/2020 - 12:13

Лікарі радили їй абортувати дітей, тому що у них був синдром Дауна. Одна з близнючок додатково мала ваду серця. Рейчел Прескотт відмовлялася щоразу. Сьогодні дочки наповнюють її родину радістю та щастям.

Рейчел ставиться до своїх дітей як до чудес, тому що ймовірність народження однакових близнюків із синдромом Дауна дуже рідкісна, і це трапляється в одному випадку на мільйон.

Жінці та чоловікові сказали, що дітям, ймовірно, знадобиться операція на серці. У однієї з них був діагностований серйозний вроджений дефект.

З часом лікарі ще більше розгубилися, коли виявилося, що у немовлят також може бути синдром Дауна.

Інформація про кардіологічну ситуацію була затьмарена акцентом на необхідності генетичного тестування та вибору способу проведення аборту, – згадує Рейчел Прескотт. Медичний персонал також повідомив, що подружжя буде страждати все життя разом з дітьми через серйозні кардіологічні та генетичні ускладнення дітей.

Лікарі закликали Рейчел зробити аборт. Вони не заглиблювались у можливості лікування та детально не розбиралися у стані здоров’я дітей. Однак Прескотт відмовився від подальших допологових діагностик, погодившись, що вони приймуть своїх дітей повноцінно і незважаючи ні на що.

Шарлотта перенесла операцію на відкритому серці через півроку після народження. На щастя, Анетт народилася без пороку серця. Лікарі зазвичай пропонують у таких випадках, що близнюків слід народжувати шляхом кесаревого розтину, адже пологи можуть бути ризикованими. Завдяки нашим молитвам діти змогли народити природним шляхом, – пояснює Прескотт.

“Усвідомлення надзвичайних зв’язків між усіма моїми дітьми, коли вони навчаються і ростуть, – це те, що мені найбільше подобається у своєму материнстві”, – пояснює Прескотт. Як вона зізнається, якби їй довелося вибирати, вона все одно вибрала б своїх дітей такими, якими вони є, адже любов до них перевершує все, навіть їхню зовнішність та здоров’я.

Подружжя закликають інших батьків не боятися негативних коментарів чи думок щодо своєї дитини чи дітей, які мають синдром Дауна.

Віра та довіра до Бога відіграють головну роль у сімейному житті. В одній зі своїх публікацій у Facebook Рейчел пише:
Бог ніколи не помиляється. Він ніколи не розглядає обличчя (або зайву хромосому) будь-кого зі своїх дітей як вирок смерті.

В іншому місці: «Краще, хай Бог залишається Богом. Його думки завжди будуть вищими за наші, і ми можемо змінити свою думку, щоб просто полюбити всіх та їхні відмінності».

Важко з цим не погодитись, адже “краса кожного з нас полягає в нашій іншості, відмінності, що поєднуючись разом, утворює дивовижну єдність”.