медичні капелани Львівської Архиєпархії УГКЦ відвідали реабілітаційний центр UNBROKEN
  • Срд, 24/04/2024 - 17:33

23 квітня медичні капелани Львівської Архиєпархії УГКЦ відвідали Національний реабілітаційний центр UNBROKEN. Священнослужителі мали нагоду почути про реабілітацію не лише фізичну, але й про близьку їм — ментальну.

Під час зустрічі медичні капелани мали можливість детально дізнатися про діяльність Центру, різновиди медичної допомоги, яку він надає, досягнення й результати. Зі священнослужителями поспілкувалися генеральний директор Першого медичного об’єднання Львова Олег Самчук, керівник напрямку психологічної та психосоціальної реабілітації Центру Олег Березюк та керівник національного реабілітаційного центру «Unbroken» Олег Білянський.

Представники медичного капеланства довідалися, зокрема, про психологічну допомогу, яку Центр надає тим, хто постраждав від війни. Ця тема особливо актуальна для священнослужителів, які постійно працюють із духовними викликами, загостреними в час повномасштабного вторгнення – це стосується військових, їхніх сімей, внутрішньо переміщених осіб тощо. Тож візит до UNBROKEN дав також можливість розглянути подальші способи співпраці між Центром і медичним капеланством Львівської Архиєпархії.

Подібна зустріч відбулася вже не вперше. Зокрема, 19 грудня 2023 року у Національному реабілітаційному центрі «Unbroken» побували військові капелани.

Національний реабілітаційний центр «Незламні» («Unbroken») – центр надання комплексної кваліфіковану медичну допомогу дітям і дорослим, що постраждали від війни. Від початку повномасштабного вторгнення тут пролікували понад 15 тисяч поранених українців, серед яких 350 – діти. Серед напрямків роботи Центру – реконструктивна хірургія, ортопедія і протезування (протрези виготовляють також на базі закладу). Окрім того, у Центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією. Усю медичну допомогу люди отримують безоплатно.

Національний реабілітаційний центр «Незламні» працює на базі Першого медоб’єднання Львова – найбільшої медичної установи України, до якої входять дві дорослі лікарні та одна дитяча. Проєкт реалізується Першим медичним об’єднанням Львова та Львівською міською радою за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.